Staza VRA Bljesak

Staza ide Vinogradskom ulicom, preko Vlajića do Pujića, ispod Debelog brda (1 sat). Na ulazu u šumu označen je arheološki lokalitet Staro selo/Bijeljevina, položaj crkve Sv. Demetrija, srednji vijek. Opširnije o stazi pročitajte ovdje

Planinarsko društvo Zmajevac

Prvi opširniji zapis o Sovskom jezeru na Dilj gori 1844. godine zapisao je naš sugrađanin župnik Luka Ilić Oriovčanin. Opširnije

Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 14:25

Izgrađena su ložišta na Pujiću i Lukama

Napisao/la

Planinari Planinarskog društva „Zmajevac“ Novska odradili su još jednu u nizu uspješnih radnih akcija kojima su uljepšali planinarske putove na Novljanskom brdu.

Već duže vrijeme planirana je gradnja ložišta na odmorištu Pujić i kraj mosta na Lukama, koja je i realizirana u subotu 16.09.2017. godine. Materijal za gradnju doniralo je poduzeće „Novokom“ Novska, tako da su planinari uspješno sagradili oba ložišta bez troškova za Planinarsko društvo. Nakon gradnje ložišta očišćen je okoliš na odmorištima, sasječeno je suho granje, a prostorima je dana neka nova i ljepša dimenzija.

20170916 145753

Ovo je samo početak upotpunjavanja Planinarskog puta VRO „Bljesak“ i osmišljavanja planinarske priče Novskog brda, a u narednom periodu u planu su brojne novosti kojima ćemo stazi dati novu dinamiku i ljepotu.

Svi koji žele prošetati do odmorišta Luke i Pujić i vidjeti što je učinjeno ovih dana mogu na našoj stranici „skinuti“ GPS trag koji smo postavili. Isti taj trag možete naći i na Google Earth – Wikiloc-u.

Molimo posjetitelje ovih lokacija da nakon što odu ostave prostor u istom stanju u kojem su ga zatekli i poberu smeće kako bi i slijedeći prolaznici mogli uživati samo u čistoj prirodi.

20170916 115615

Pročitano 2074 puta