Staza VRA Bljesak

Staza ide Vinogradskom ulicom, preko Vlajića do Pujića, ispod Debelog brda (1 sat). Na ulazu u šumu označen je arheološki lokalitet Staro selo/Bijeljevina, položaj crkve Sv. Demetrija, srednji vijek. Opširnije o stazi pročitajte ovdje

Planinarsko društvo Zmajevac

Prvi opširniji zapis o Sovskom jezeru na Dilj gori 1844. godine zapisao je naš sugrađanin župnik Luka Ilić Oriovčanin. Opširnije

Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 11:51

Opća planinarska škola "Novska 2017."

Napisao/la
Ilustracija Ilustracija

Planinarsko društvo „Zmajevac“ Novska, prvi puta od osnutka 1990. godine, organizira Opću planinarsku školu za seniore i juniore starije od 15 godina.

 

Nakon puno planiranja i priprema 04.10.2017. godine s početkom u 17 sati u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska započeti će se s izvođenjem nastave za sve zainteresirane planinare. Uvodno predavanje održati će poznati autor brojnih planinarskih udžbenika i knjiga, Alan Čaplar, koji će planinare upoznati s temama „Povijest planinarstva“ i  „Planinarska organizacija“.

Teorijska nastava će se odvijati, najvećim dijelom, u listopadu, a u studenom je predviđeno odvijanje nastave na terenu. Dana 20. prosinca 2017. godine s početkom u 18 sati održati će se ispit pred ispitnom komisijom, a svi polaznici će nakon toga dobiti Diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj školi.  

Značaj ove škole je u tome što se uče teorijske teme važne za boravak u planini, nakon toga se naučena znanja primjenjuju na terenu, a nakon položenom ispita, planinari se mogu profilirati za voditelje drugih aktivnosti u okviru Hrvatskog planinarskog saveza.

Veliku potporu u planiranju i izvođenju nastave planinari su dobili od pripadnika HGSS-a Stanice Novska budući da su nam u najvećem dijelu pomogli u traženju najboljih predavača iz raznih područja obuhvaćenih nastavom, a pročelnik Stanice Novska, Tomislav Bogojević je i stručni voditelj Opće planinarske škole „Novska 2017.“.

Do sada je prijavljeno 20 planinara PD „Zmajevac“ Novska, a Planom Opće planinarske škole  predviđeno je 25 polaznika, tako da još ima samo 5 slobodnih mjesta. Upisi u školu traju do 15.09.2017. godine, a svi zainteresirani mogu poslati

Prijavnicu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Informacije o školi možete dobiti i na našoj Facebook stranici Planinarsko društvo Zmajevac Novska.

Prijavnica - OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA (download)

PLAN RADA OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE

Pročitano 1344 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 14:30