Staza VRA Bljesak

Staza ide Vinogradskom ulicom, preko Vlajića do Pujića, ispod Debelog brda (1 sat). Na ulazu u šumu označen je arheološki lokalitet Staro selo/Bijeljevina, položaj crkve Sv. Demetrija, srednji vijek. Opširnije o stazi pročitajte ovdje

Planinarsko društvo Zmajevac

Prvi opširniji zapis o Sovskom jezeru na Dilj gori 1844. godine zapisao je naš sugrađanin župnik Luka Ilić Oriovčanin. Opširnije

Petak, 20 Prosinac 2019 07:34

Zimski pohod Novskim brdom

Napisao/la
U organizacji PD "Zmajevac" Novska održati će se 22. zimski pohod Novskim brdom u nedjelju 12.01.2020. godine.
Budući da je privremeno ukinut planinarski put 328, pohod će se održati djelomično po Planinarskom putu 329 - južni planinarski put, a djelomično novom rutom po prekrasnoj nedirnutoj šumi.
 Plan pohoda:
1. Okupljanje će biti kao i do sada u centru Novske, a nakon doručka i pozdravne riječi otići ćemo autima do Novljanskog jezera (osigurano parkiralište).
2. Ruta puta je djelomično nova, i to: Novljansko jezero-skretanje na Lukama prema Sadovom brdu (sjeverni put 329)-Skresinac (odmorište s nadstrešnicom-tu je i prvi odmor) nastavljamo do Jelenske glave (drugi odmor) i vraćamo se po Planinarki do Novljanskog jezera gdje je ručak i narodno veselje u kućici Vodoprivrede.
3. Dužina puta je 11,08 km i put je nezahtijevan prilagođen svim uzrastima. Prosječnim hodom s odmorima traje cca 3,5 sati.
4. Put je tehnički nezahtijevan i s malim nagibima terena tako da je poželjno da nam dovedete i svoje mališane. Mi svoje zmajiće vodimo svugdje s sobom i ponosni smo na njihove uspjehe.
 5. Prijave do 08.01.2020. godine na telefon 099-191-1091 (Melita Mihalić) ili na mailove Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
 Trasu puta Zimskog pohoda možete preuzeti ovdje u kmz formatu. 
 
Srdačnu dobrodošlicu žele Vam članovi PD "Zmajevac Novska
Pročitano 1149 puta